-6%

Leírás

HELLO ÉDES FINOMSÁGOK!

Szeretnél profi macaron készítő lenni? Ezzel a voucherrel könnyen elsajátíthatod a macaron készítés apró titkait, hogy tökéletes és finom édességet varázsolhass családtagjaid/vendégeid részére. 🙂 Partnerünk várja minden macaron imádó jelentkezését kurzusaikra, melyek egész évben folyamatosan indulnak! Ajándékba is tökéletes.

AJÁNLATUNK:

Az Ars Socolata kézműves műhelyében mindenki elkészítheti álmai adalékanyagmentes macaronját a kb 4 órás kurzus során.

A tanfolyamon nemcsak megtanuljátok a receptet és a fortélyokat és megsütitek a mennyei roppanós csodát, hanem még a ganache-t is elkészítitek (természetesen azt is a nektek tetsző ízesítéssel, akár laktózmentesen is), mellyel végül megtöltitek a macaron burkokat. A program végén mindenki ízletes macaronokkal (kb 20 db) és kis cukrászként tér haza.
Megtudhatod tőlük azt is, a sikerhez milyen alapanyagokra és eszközökre van szükséged, és azokat akár webshopukban vagy a kurzus helyszínén is beszerezheted a további otthoni sütögetéshez. Részletes jegyzetet adnak a tanfolyami anyagról (részvételt követően 1-2 héten belül emailben eljuttatják a hozzáférést), amiben az elméleti rész mellett a recepteket és minden tudnivalót megtaláltok, hogy jegyzetelnetek se kelljen és otthon is magabiztosan és sikerrel el tudjátok készíteni e különleges édességet.

A kurzus választható magyar mellett angol vagy német nyelven is.

 

Hello Varázs voucherünk érvényessége:

2024.08.31.

Feltételek a voucher beváltásához:

Előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés szükséges a varázskód megadásával az [email protected] email címen.

A voucher átruházható, ajándékba is adható, de az előzetes bejelentkezést lemondani csak a program előtt minimum 5 nappal lehetséges, ellenkező esetben a voucher felhasználtnak minősül.

Minimum korhatár: 14 év
(ennél fiatalabb, cukrász érdeklődésű fiatalok jelentkezését is elfogadják). Kicsi gyerekek szülővel együtt tudnak részt venni a kurzuson (az ár személyenként értendő).

 

TUDTAD-E?…

…hogy

Habár a legtöbben franciának vélik az általában pasztellszínekben pompázó finomságot, a források szerint igazából olasz eredetű. Történetét tekintve a különböző források eltérnek, de a legtöbb feljegyzés szerint a 14-15. században, Velence környékén készítették a ma oly népszerű sütemények elődjét. Az biztos, hogy maga a név az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered. A maccarone név azonban nem a mai kultikus francia desszertet jelentette, hanem a tojásfehérje és darált mandula vagy egyéb olajos magvak felhasználásával készült aprósüteményt, mely leginkább a mai amarettihez hasonló. A ma is létező macaroonok, melyek főként Amerikában kedveltek, kókusz alapú sütemények, gyakran csokoládéba mártva.

Sokan Medici Katalin nevéhez kötik az olasz sütemény francia térhódításáhát, hisz az Európa egyik legbefolyásosabb családjából származó Katalin 1533-as , II. Henrikkel – Franciaország későbbi királyával tartott esküvőjére olasz cukrászokat vitt magával, akik állítólag ekkor gondolták némileg újra a klasszikus süteményt. Ekkoriban már sokkal finomabbra őrölt mandulával dolgoztak a cukrászok, ám a sütemények még keksz jellegűek és bézs színűek voltak.

Az 1830-as években a macaronokat már sokszor szolgálták fel likőrrel, lekvárral vagy némi fűszerrel megbolondítva – ez adta később az ihletet a híres francia cukrászoknak, hogy újragondolják a klasszikust és megszülethessen a ma ismert macaron. A „Gerbet” vagy „francia” macaron mai formáját 1930-ban Pierre Defontaines álmodta meg, aki a híres pâtisserie, a Laudrée cukrásza volt. Defontaines a klasszikus receptet újragondolva ganache tölteléket fogott közre két süteménnyel. A szigorú szabályok szerint a süteményrésznek kétszer akkorának kell lennie, mint a töltelékrétegnek. Ma már a ganache mellett a karamell, lekvár, jam vagy vajkrémes töltelékek is népszerűek az azóta is világsikernek örvendő Laudrée cukrászdában, mely a macaronimádók menyországa. Egy másik híres francia cukrász, Claude Gerbet azonban állította, hogy a finomságot ő alkotta meg valójában, így ő számít a modern macaronok atyjának. A konfliktusnak hála a desszertnek hamar híre ment először Párizs, majd egész Franciaország szerte.

2005-ben egy másik ismert francia cukrászda, a Pierre Hermé kinevezte március 20-át a Macaron Napjának. 2006-ban történt azonban az igazi robbanás, amikor Sofia Coppola filmjében, a Marie Antoinette egy rendkívül látványos jelenetében valódi macaronhegyek jelentek meg. Mondani sem kell a jelenetet megvalósításáért a Ladurée cukrászai feleltek. A siker nem is maradt el, hosszú és kalandos útja után a könnyű, légies, mégis roppanós kérgű finomság végre világszerte ismert és kedvelt lett.

SZOLGÁLTATÓRÓL:

Ars Socolata – A csokoládé művészete. Mottójuk leírja a művészet iránti szenvedélyüket. Szívüket, lelküket csokoládéba öntik, hogy kivételes és csúcsminőségű csokoládé érkezhessen minden csokoládérajongóhoz családi csokoládé manufaktúrából, ahol kizárólag prémium minőségű belga csokoládé alapanyaggal dolgoznak.

NYITVATARTÁS:

Előzetes bejelentkezés alapján.

https://arssocolata.com/

Helyszín

Budapest, Nefelejcs utca 19., 1078 Magyarország