Fogakkal és karmokkal…avagy egy kis Dentálhigiénia

Fogfehérítés

A fogfehérítés segít visszaállítani a fogak természetes színét. A folyamat egyszerű. A fehérítőszerek bomlanak a fogon belül, és oxigént engednek fel, amely eltávolítja a foltokat anélkül, hogy a fogszerkezetet károsítaná – egészséges, fehér mosolyt okozva. A fehérség mértéke betegenként változhat, a fogak szerkezetétől és a termék alkalmazásának időszakától függően.

A fogfehérítés olyan folyamat, amely megvilágítja a zománc és a dentin elszíneződését. A kutatások azt mutatják, hogy a 9-16% karbamid-peroxiddal rendelkező fehérítő fogak fogorvos felügyelete alatt teljesen biztonságosak a fogak és az ínyek számára.

Miért van szükségem röntgenre?

A korai fogszuvasodás nem mutat sok fizikai jelet. Néha a fog egészségesnek tűnik, de a fogorvosa röntgenfelvételen (röntgenfelvételen) látni fogja, hogy van-e szuvasodás a zománc alatt, nincs-e lehetséges fertőzés a gyökerekben vagy a fog körüli csontvesztés. A röntgensugarak segíthetnek abban, hogy a fogorvos belásson a fogak közé vagy a tömések széle alá. A fogászati ​​problémák korai felismerése és kezelése időt és pénzt takaríthat meg.

Gyermekeknél a röntgen segítségével meg lehet mutatni, hol vannak a második fogak, és mikor jönnek ki. Ez a felnőttekre is vonatkozik, amikor a bölcsességfogak kezdenek kijönni.

Milyen gyakran kell röntgent készíteni?

Ha Ön új páciens, hacsak a közelmúltban nem volt fogászati ​​röntgenfelvétele, a fogorvos valószínűleg röntgenfelvételt fog javasolni. Ez segít nekik felmérni a száj állapotát, és ellenőrizni, hogy vannak-e rejtett problémák. Ezt követően általában 6-24 havonta javasolnak röntgenfelvételt, az adott személytől, a szuvasodás kórtörténetétől, életkorától és a száj aktuális állapotától függően.

Hogyan kell megtisztítani a gyermekem fogait?


A gyermek fogainak tisztításának a napi higiéniai rutin részét kell képeznie.

Lehet, hogy könnyebben megy ha áll, vagy üljön a gyermeke mögé, és az állát a kezedbe fogod, így könnyebben elérheted a felső és az alsó fogaikat.
Amikor az első fogak elkezdenek kibújni, próbálj meg használni gyermek fogkefét egy kis kenet fogkrémet.
Fontos, hogy felügyelje gyermeke fogmosását, amíg legalább hét éves nem lesz.
Miután az összes foga kibújt, használj egy kis fejű puha fogkefét kis körkörös mozdulatokkal, és próbálj egyszerre egy szakaszra koncentrálni.
Ne felejtsd el óvatosan megsikálni a fogak mögött és az ínyre is figyeljünk.
Ha lehetséges, tegyed a fogmosást rutinszerűvé – lehetőleg reggel, és utolsó dolog, mielőtt a gyermeked lefekszik, ez legyen.
Ne felejtsd el ösztönözni gyermeked, gyermekeid, mivel a dicséret gyakran csodákra képes! 🙂

Oldalunkon sok fogászati ajánlatot találhattok, adjátok akár ajándékba:

Véleményezd