Leírás
HELLO ICI-PICI FINOMSÁGOK!
Partnerünk várja minden csoki imádó jelentkezését kurzusaikra, melyek egész évben folyamatosan indulnak! Ajándékba is tökéletes. Igazi hiánypótló és több szempontból is egyedülálló ez a trüffel tanfolyam, mivel két tanfolyam anyagát öntötték egyetlen kurzusba. Másik különlegessége, hogy sok olyan különböző ritkán tanított technikát lehet elsajátítani a workshop során, ami a szokásos bonbon tanfolyamoknak nem része. Minden munkafolyamatban részt tudsz venni és a saját trüffeljeidet elkészíteni, amiket végül díszdobozban haza is vihetsz.
Ahogy a normál bonbon / táblás csokoládé tanfolyamukon is, a temperálás trükköket is megismertetik és erről jegyzetet is adnak résztvevőiknek. Azoknak is ajánlják e tanfolyamot, akiknek nincs otthon polikarbonát vagy szilikon formájuk a bonbon öntéshez, mégis szeretnének egyedülálló, különleges bonbonokat és trüffeleket készíteni. Illetve a bonbon tanfolyamukon már végzett kurzustagjaik számára is kitűnő lehetőség e tanfolyam új fortélyok elsajátítására.
AJÁNLATUNK:
Mit is rejteget ez a tanfolyam? A workshop 3-4 órája során:
1. Díszített vágott bonbonokat (ganache krémbonbont) készítetek:
- elsajátítod náluk több ganache receptjét, a keretbe töltés és a szeletelés módját
- a ganache-t temperált csokiba mártjátok
- díszítitek aprított magvakkal, liofilzált és aszalt gyümölcsökkel, ételfestékkel
- díszítitek színes transzfer fóliával
- díszítitek struktúra fóliával
2. Töltött trüffel golyókat is készítetek:
- ganache-t főztök
- megtöltitek a trüffel shell csokoládé golyókat
- befeditek őket
- csokiba mártjátok
- díszítitek
Mi más teszi még különlegessé ezt a tanfolyamot?
- trükköket, fortélyokat mutatnak be, hogyan lehet az amúgy egyenként sok százezer forintokért beszerezhető eszközöket otthon házi módszerekkel helyettesíteni
- megismertetik a csokoládé történetét
- különböző csokoládékat lehet náluk kóstolni, megismerni
- bonbonjaidat, trüffeljeidet díszdobozban hazaviheted
- más manufaktúrák kurzusaival ellentétben a kurzuson nem csak egy, hanem kétfajta temperált csokoládéval lehet dolgozni
- megmutatják az otthoni sikerhez milyen alapanyagokra lesz majd szükséged, és azokat a kurzus után akár náluk is beszerezheted
- részletes jegyzetet adnak a tanfolyami anyagról (részvételt követően 1 héten belül emailben eljuttatják a hozzáférést), amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtaláljátok
- megismersz a kurzus alatt több temperálási technikát is, amikhez nincs szükséged gránit vagy márványlapra otthon
- a legkiválóbb belga csokoládéval dolgoznak
- hűsítő italok, kávé, ásványvíz gondoskodik még arról, hogy tökéletesen érezd magad náluk
A programot bátran ajánlják gluténérzékenyeknek. Laktózérzékenyeknek és vegánoknak is ajánlják a kurzust, hiszen vegán étcsokoládé lapul raktárukban.
Ha eddig csak álmodoztál róla, hogy milyen jó lenne végre a saját magad által készített trüffeleket fogyasztani, vagy meglepni vele szeretteidet, vagy minden ilyesmi próbálkozásod balul sült el mostanáig, akkor is náluk a helyed! A sikered garanciáját kiváló, tapasztalt cukrász oktatók biztosítják, köztük találod pl. az Ars Socolata Kft. tulajdonosát, aki a cég kézműves csokoládé különlegességeinek megálmodója is egyben. Vásárold meg a tanfolyamot magadnak vagy ajándékba! Vegyél részt barátaiddal a programon! Oklevelet adnak, amennyiben korábban megkapják a résztvevők nevét.
A kurzus választható magyar mellett angol vagy német nyelven is.
Hello Varázs voucherünk érvényessége:
2024.12.31.
Feltételek a voucher beváltásához:
Előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés szükséges a varázskód megadásával az [email protected] email címen.
A voucher átruházható, ajándékba is adható, de az előzetes bejelentkezést lemondani csak a program előtt minimum 5 nappal lehetséges, ellenkező esetben a voucher felhasználtnak minősül.
Minimum korhatár: 14 év
(ennél fiatalabb, cukrász érdeklődésű fiatalok jelentkezését is elfogadják). Kicsi gyerekek szülővel együtt tudnak részt venni a kurzuson (az ár személyenként értendő).
TUDTAD-E?…
…hogy milyen is az igazi kézműves csokoládé, és miért a bolti ár többszöröséért szerezhető be legtöbbször? A kézműves csokoládét választók hajlandók kifizetni a viszonylag magas árat a minőség miatt. A tömegtermeléshez képest jóval magasabb árat több tényező is okozza. Egyrészt a kézi munkaerő esetén jóval lassabb az előállítás a gépi termeléshez viszonyítva. A következő faktor az, hogy a gyári tömegtermelés során a versenyképesség miatt kénytelenek spórolni különleges, minőségi alapanyagok magas arányán. A legtöbb manufaktúra minőségi csokoládé alapanyagot használ, amelyet a tömeggyártású csokoládék alapanyagának többszöröséért tudnak csak beszerezni. Az igazi eredeti csokoládé nem tartalmaz tejsavóport, tejzsírt vagy bármely kakaóvajat helyettesítő olcsósító összetevőt. A különbséget sok esetben csak akkor veszi észre az átlag vásárló, amikor egymás után kóstolja a bolti és a kézműves csokoládét. Ahogy borok esetén is léteznek specialisták, akik a legkisebb különbséget is észreveszik, a csokoládé ínyencek körében is találunk olyan személyeket, akik nem csak a manufakturális és gyári előállítású táblás csokoládé közötti különbséget képesek megállapítani, hanem akár a felhasznált kakaóbab származási helyét is beazonosítják.
SZOLGÁLTATÓRÓL:
Ars Socolata – A csokoládé művészete. Mottójuk leírja a művészet iránti szenvedélyüket. Szívüket, lelküket csokoládéba öntik, hogy kivételes és csúcsminőségű csokoládé érkezhessen minden csokoládérajongóhoz családi csokoládé manufaktúrából, ahol kizárólag prémium minőségű belga csokoládé alapanyaggal dolgoznak.
NYITVATARTÁS:
Előzetes bejelentkezés alapján.