Leírás
HELLO APRÓ FINOMSÁGOK!
Partnerünk várja minden csoki imádó jelentkezését kurzusaikra, melyek egész évben folyamatosan indulnak! Ajándékba is tökéletes.
AJÁNLATUNK:
A kurzuson mindenki elkészítheti álmai bon-bonjait a legkiválóbb belga csokoládé alapanyagokból.
A több órás kurzus résztvevői nemcsak megismerik a csokoládé történetét, különböző csokoládékat kóstolnak, kétfajta temperált csokoládéval dolgozhatnak, megtanulják a receptet és a fortélyokat, bonbont öntenek, díszítenek, hanem még a ganache-t is elkészítik, mellyel végül megtöltik a bonbonokat. A program végén mindenki ízletes bonbonokkal és kis csokoládékészítő mesterként tér haza.
Megtudhatod tőlük azt is, a sikerhez milyen alapanyagokra és eszközökre lesz majd otthon szükséged. Részletes jegyzetet adnak a tanfolyam anyagáról (részvételt követően 1 héten belül emailben eljuttatják a hozzáférést), amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtaláljátok. Megismersz a kurzus alatt több temperálási technikát is.
A programot bátran ajánlják gluténérzékenyeknek.
Laktózérzékenyektől, vegánoktól, valamint cukorbetegektől kérjük, hogy jelentkezéskor a speciális kérést jelezzétek partnerünk felé, hiszen vegán étcsokoládé és édesítőszerrel édesített, cukormentes belga tejcsokoládé is lapul raktárukban. (Laktózérzékeny + cukorbeteg igényre nincs tökéletes megoldásuk, csak étcsokoládét tudnak felajánlani).
A kurzus választható magyar mellett angol vagy német nyelven is.
Hello Varázs voucherünk érvényessége:
2024.12.31.
Feltételek a voucher beváltásához:
Előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés szükséges a varázskód megadásával az [email protected] email címen.
A voucher átruházható, ajándékba is adható, de az előzetes bejelentkezést lemondani csak a program előtt minimum 5 nappal lehetséges, ellenkező esetben a voucher felhasználtnak minősül.
Minimum korhatár: 14 év
(ennél fiatalabb, cukrász érdeklődésű fiatalok jelentkezését is elfogadják). Kicsi gyerekek szülővel együtt tudnak részt venni a kurzuson (az ár személyenként értendő).
TUDTAD-E?…
… hogy mint minden világszerte, vagy legalábbis széles körben ismert és népszerű ételféleséghez, így a bonbon eredetéhez is többféle mese kapcsolódik. Sokan ismerni vélik a bonbon „igazi” történetét, de valahogy minden anekdota különbözik a többitől.
Annyi bizonyosnak tűnik, a XVII. században élt egy francia marsall, Plessis-Praslin (Plessy-Pralins), aki valamilyen módon kapcsolatba hozható Clément Jaluzot-val, aki vagy cukrász vagy szakács lehetett. Mindössze az nem világos, hogy Jaluzot dolgozott-e Praslinnek, vagy a marsall pusztán alanyi jogon rajongott a cukrász/szakács munkásságáért. Mindenesetre Jaluzot Praslinről nevezett el egy apró édességet, ami ekkor még cukormázzal vastagon bevont mandula volt.
Az egyik történet szerint, a XVII. század végén Regensburgban székelő „örökös birodalmi gyűlés” kísérletet tett a 30 éves háború után majdnem 350 külön állammá széthullott Németország egységes irányítására.
A tanácskozásokban és a heves szócsatában kifáradt államférfiak szükségét érezték egy kis kikapcsolódásnak, amihez természetesen különleges finom étkek is hozzátartoztak. A tanácskozáson francia megfigyelőként Choiseudu Plessis-Praslin marsall is jelen volt uralkodója XIV. Lajos képviseletében. A népes kíséretéhez tartozott a marsall egyik német szakácsa is, aki a nagy tekintélyű gyűlésről „Reichstagskonfekt”-azaz „Birodalmi gyűlés bonbonnak” elnevezett apró édességekkel állt elő. Újításképpen azonban az éppen divatba jött csokoládéval vonta be őket a szakács. A jámbor konyhaművész saját urának igyekezett kedvében járni, ezért Praslin marsallról a „Praliné” nevet adta találmányának.
Egy másik – valószerűtlenebbnek tűnő – történet szerint XIII. Lajos a Bordeaux-i lakosok királyellenes hangulatát próbálta ezekkel az édes finomságokkal enyhíteni.
A legbájosabb „eredetmonda” szerint viszont a XIV. Lajos udvarában bemutatott cukrozott mandula akkora sikert aratott az előkelő hölgyek körében, hogy megízlelése után csak azt mondogatták: Bon! Bon! (tehát: Jó! Jó!), innen hát a bonbon elnevezés.
SZOLGÁLTATÓRÓL:
Ars Socolata – A csokoládé művészete. Mottójuk leírja a művészet iránti szenvedélyüket. Szívüket, lelküket csokoládéba öntik, hogy kivételes és csúcsminőségű csokoládé érkezhessen minden csokoládérajongóhoz családi csokoládé manufaktúrából, ahol kizárólag prémium minőségű belga csokoládé alapanyaggal dolgoznak.
NYITVATARTÁS:
Előzetes bejelentkezés alapján.